Plaja Phuket
  • Phuket - o insula legata de pamant printr-o punte de plaje splendide, cu natura nepoluata si viata de noapte intensa, cu plaje de nisip alb, ideale pentru relaxare.

    Phuket are tot ce ti-ai putea dori, e locul perfect indiferent daca vrei sa gusti ritmul ametitor al vietii de noapte sau sa te relaxezi in linistea plajelor pustii din Nord. 


    OFERTA SPECIALA SEJUR PLAJA PHUKET 

    Perioada de calatorie : oricand ! 

    Hotel Karon Princess 3* 

    http://phuket-karonprincess.com/

    Pret : la cerere

    Incluse in pret : 

    - zbor Bucuresti - Phuket - Bucuresti ( 1 escala) 

    - taxe aeroport 

    - cazare 7 nopti la hotel Karon Princess

    - mic dejun 

     

    Informatii  la : tel 021 3123576 sau email : office@travel-tips.ro


    Plajele din Phuket  

    Aflata la cateva sute de metri distanta de Sea Shell Museum, plaja Rawai este locul potrivit pentru a incepe turul coastei vestice a insulei. A fost prima plaja din Phuket pe care s-au construit hoteluri, fiind prima plaja legata de oras printr-un drum pavat de 17 km.

    La extremitatea sudica a insulei, langa capul Promthep si la 20 km de orasul Phuket, se afla Nai Harn, o plaja frumoasa inconjurata de promontorii inalte si verzi, marginita de arbori casuarina. Este destul de frecventata in sezonul de varf, dar nu s-a construit mult pe ea, deoarece apartine unui grup de asceti care prefera linistea si pacea spirituala.  

    Kata se afla la cam la 10 km nord de Nai Harn. Plaja sa este situata alaturi de al treilea centru turistic de pe insula, cu o multime de pensiuni, magazine de suveniruri, agentii de turism si restaurante, ceea ce ii sporeste farmecul de sat de vacanta. 

    La nord de Kata se afla lunga plaja Karon. Intre plaja si hoteluri trece o sosea aglomerata. Orasul se afla in cautarea unei identitati, deoarece acum este lipsit de vegetatie, are doar cateva hoteluri inalte, restaurante modeste si campuri de orez abandonate. 

    Kamala, situata la 8 km de zgomotosul Patong si 24 de km de orasul Phuket, este un sat de pescari musulmani cu o plaja lunga. Partea cea mai buna a plajei este la capatul ei nordic, unde te poti aseza la umbra arborilor casuarina, daca nu te deranjeaza sa-ti pui prosopul pe locul unde a fost pe vremuri un cimitir musulman.

    Fanta Sea este centrul de distractii din Kamala, unde au loc spectacole asemanatoare celor din Las Vegas, insa cu specific thailandez. 

    Plaja Surin de sub dealurile din nordul Kamalei, este una dintre destinatiile preferate de localnici pentru un picnic in weekend. 

    Patong se intinde in spatele celor 3 km de nisip alb ai frumoasei Plaje Patong, pe care sunt sute de sezlonguri si umbrele. Sezlongurile sunt ocupate de turisti care se relaxeaza si comanda nuci de cocos, gustari si bere de la vanzatorii care isi petrec ziua pe nisipul fierbinte.

    Pe plaja si in apele limpezi de pe tarm ai multe posibilitati de divertisment ca: scufundari, surfing, windsurfing, schi nautic si navigare. 

    Majoritatea restaurantelor si magazinelor din Patong se insira pe Rhawiwong Road sau Beach Road, artera comerciala animata a orasului, pe care-l strabate de la nord la sud.

  • Prietenoasa si distractiva, exotica si tropicala, culturala si istorica, Thailanda impresioneaza inca de la prima vedere. Plajele din Thailanda sunt mitice: palmierii se ridica peste nisipul perlat, faimoasele petreceri pe plaja insotite de alcool si distractie, gradini de corali ce infloresc in marile adanci.

    Thailanda este un refugiu tropical pentru cei care vor sa mediteze. Acest paradis ofera numeroase activitati, de la surf in Bang Saphan Yai, kiteboard in Hua Hin, scufundari cu rechinii in Ko Tao, pana la recuperari in statiunea Ko Samui. 

    Thailanda este renumita pentru bucataria specifica si pentru templele maiestuoase, iar varietatea de experiente pe care o ofera aceasta tara uimeste vizitatorii care ajung aici pentru prima data si nu numai.

  • Relaxeaza-te pe insulele tropicale. Thailanda dispune de milioane de insule tropicale. Printre cele mai cunoscute, amintim: Ko Samet, Ko Taruato, Ko Lanta, Ko Chang, Ko Samui.

     

    Invata sa gatesti preparate traditionale: Mancarea thailandeza este una dintre cele mai delicioase din intreaga lume si este relativ usor de gatit. Vei gasi numeroase locatii unde poti invata sa gatesti, insa noi iti recomandam Chiang Mai si Bangkok. 

  • Bucataria thailandeza este vestita in primul rand prin gustul ei picant si aromat. Cele mai folosite ingrediente sunt chilli, usturoiul si curry. Puteti intalni si laptele de nuca de cocos, arahidele si diversele verdeturi aromatice, intotdeauna proaspete. Dintre felurile de carne se foloseste cel mai mult carnea de porc si de pasare, dar si pestele sau fructele de mare.

    Printre specialitatile bucatariei locale, se numara supele din crabi, carnea de porc cu vinete, nudle din orez cu carne sau peste si desigur, amestecul de legume pregatit in tigaia tipica Wok.

cum ajungi acolo

Ai zboruri Bucuresti - Phuket prin Doha, Istanbul sau Viena. Pentru sejururi de peste 15 zile, vei avea nevoie sa aplici in avans pentru viza de Thailanda, la Ambasada Regatului Thailandei din Bucuresti! 

Travel Tips

Daca esti atras de viata de noapte, merita sa faci o plimbare pana in Patong - cea mai animata statiune din Phuket! Insa, pentru o vacanta linistita si plaje ferite de aglomeratie, orienteaza-te catre Karon - la numai 20 de minute distanta de agitatia din Patong!