City Break Nuremberg
  • ATRACTII LOCALE:

    Muzeul Jucariilor - Spielzeugmuseum

    A fost deschis in 1971 iar orasul Nuremberg are o faima mondiala in privinta mestesugului papusarilor. 

    Muzeul detine o colectie impresionanta de jucarii din secole trecute, cele mai multe datand din secolul XIX. Exista, insa, si cateva piese din perioada Renasterii. Papusile se afla in concurenta cu jucariile mecanice, cum ar fi o roata Ferris din Muntii Erz, impodobita cu luminite.

    Cea mai importanta colectie de jucarii de tinichea Lehmann din lume se afla in centrul atentiei, povestind istoria muzeului. 

    Ultimul etaj este dedicat celor devotati jucariilor aparute ceva mai recent, cum ar fi Barbie, Lego, Playmobile, masinute Matchbox. 

     

    Pivnitele sapate in piatra

    Impuse de lege tuturor celor care voiau sa produca bere in anii 1300,  si rezistand pana si atacurilor cu bombe din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial pe post de adaposturi pentru localnici, aceste pivnite sunt adevarate labirinte ce abia asteapta sa fie explorate. Unele dintre ele inca mai sunt folosite pentru maturizarea si depozitarea soiurilor de bere si a schnapsurilor.

     

    Parcul de distractii Playmobil Fun Park - Zirndorf, langa Nuremberg

    Desfasurat pe o suprafata de peste 90 000 m2, parcul este o idee minunata pentru parinti si copii de peste tot, de a petrece 1 zi distractiva. Vizitatorii se pot catara, se pot plimba si se pot juca dupa bunul lor plac. Cat timp se relaxeaza parintii, copii pot juca roluri de printese, pirati, vanatori de dinozauri, si multe altele.

    In cazul in care vremea nu va lasa sa va jucati afara, profitati de HUB-ul construit pe peste 5000 m2, gata de joaca.

     

    Gradina Zoologica 

    Este una dintre cele mai frumoase gradini zoologice din Europa si face parte din padurea Reichswald, care are o suprafata totala de 20 000 hectare, oferind camin a peste 150 specii de pasari si a peste 50 de mamifere.

    Habitatele naturale ale fiecarei specii in parte au fost reproduse la perfectie, astfel incat animalele sa se simta ca acasa.


  • Altstadt (Orasul Vechi) este o cetate medievala inconjurata de ziduri fortificate  care se intinde de-a lungul Raului Regnitz. Va puteti petrece dupa-amiezele plimbandu-va pe strazile inguste, prin anticariate, la cumparaturi de bijuterii sau jucarii confectionate manual.

    Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Nuremberg a fost ales ca loc de desfasurare a proceselor crimelor de razboi - restaurarea minutioasa a Cetatii , la care s-au folosit bucatile de piatra originale, a readus partial orasului gloria amenintata de bombardamente.

    Castelul, situat deasupra Altstadt, reflecta puterea si stralucirea pe care Nuremberg le-a avut in Evul Mediu. Principala atractie aici este turul aripii renovate ( Palatul) , a Capelei in stil romanesc si Muzeul Kaiserburg - in care se afla exponate ce povestesc trecutul militar al cladirii si istoria constructiei acesteia. Daca te plictisesti, poti sa urci in turnul Sinwell, de unde poti admira orasul de sus, sau iti poti arunca un ochi in fantana adanca de 48 de metri. 
    Timp de sute de ani , Castelul a gazduit bijuteriile coroanei Sfantului Imperiu Roman de neam germanic ( coroana, sceptrul ) care acum se afla in Viena, la Hofburg.


    De Craciun, piata centrala a orasului se transforma in Christkindlmarkt, asaltata de vizitatori din toata Europa - e considerata una din cele mai frumoase piete de Craciun din Vest! 

  • Inainte de a pleca, rasucesteinelul de aur de la fantana gotica Schoner Brunnen (Fantana Frumoasa)- se spune ca poarta noroc! 

    Savureaza o portie de krustenschaufele ( friptura de porc crocanta, cu galuste si salata de varza murata) la restaurantul Bergstrasse! Daca tot ai ajuns acolo, gusta si berea produsa local - e printre cele mai bune din zona! 

    • Design Boutique Hotel Vosteen

      Daca te-ai intrebat vreodata cum se traia in anii '50 sau '60, acum ai ocazia sa fii transportat in acea epoca, fara a renunta la confortul secolului al 21-lea. Situat central, chiar langa Castelul din Nuremberg, Vosteen e o figura aparte printre celelalte optiuni de cazare din Nuremberg - mic si cochet, dar, in acelasi timp, amplasat ideal si cu servicii ireprosabile. 

      la cerere
  • Suntem in Bavaria, asa ca locul de cinste il ocupa faimosii carnati bavarezi, de langa care, bineinteles, nu poate lipsi berea. In oras poti gasi 5 localuri cu propriile fabrici de bere artizanala.

    Daca ajungi la Nuremberg in perioada Craciunului, trebuie neaparat sa bei gluhwein (vin fiert cu condimente) , iar desertul cel mai popular este lebkuchen (turta dulce).

cum ajungi acolo

Ai zboruri directe cu companii low cost, de mai multe ori pe saptamana. 

Rezerva-ti biletele din timp - Nuremberg e extrem de aglomerat in perioada Targurilor si Sarbatorilor de iarna. 

Travel Tips

Inainte de a pleca, rasucesteinelul de aur de la fantana gotica Schoner Brunnen (Fantana Frumoasa)- se spune ca poarta noroc! 

Savureaza o portie de krustenschaufele ( friptura de porc crocanta, cu galuste si salata de varza murata) la restaurantul Bergstrasse! Daca tot ai ajuns acolo, gusta si berea produsa local - e printre cele mai bune din zona!