la cerere
vezi harta
Circuit Self Drive Spania 8 zile - Cultura si Traditie Andaluza
  • Descopera una dintre cele mai vestite provincii ale Spaniei, o provincie ce atrage prin bijuteriile sale arhitecturale, festivalurile, luptele cu tauri si nu in ultimul rand cultura si traditiile flamenco. Lasa-te purtat de misterele oraselor Malaga, Granada, Cordoba si Sevilia intr-un periplu de 8 zile alaturi de Travel Tips. 

    Itinerar detaliat: 

    Ziua 1: Sosire Malaga

    La sosire pe aeroportul din Malaga iti vei ridica masina inchiriata de la aeroport si te vei indrepta catre hotel. 

    Malaga este unul dintre cele mai mari orase ale Spaniei, orasul lui Picasso si unul cu o bogata cultura si traditie maura. Iti recomandam sa faci o vizita la Alcazaba de Malaga, un palat fortificat, construit de mauri, unul dintre cele mai bine conservate palate de acest tip din Spania. Mai poti face o vizita si la Casco Historico, vechiul nucleu maur. Continua cu Castillo de Gibralfaro, o alta atractie importanta, cocotata pe o stanca, deasupra orasului si a marii.

    Ziua 2: Malaga - Granada

    Dimineata te vei indrepta catre Granada.

    Ziua 3: Granada

    Granada este perla coroanei andaluze si ultimul bastion maur al Europei. Aici se afla grandiosul complex de palate Alhambra. Va recomandam sa va faceti rezervare in prealabil pentru a vizita Alhambra. Iti mai recomandam sa faci o vizita si in vechiul cartier Albayzin si sa-ti faci siesta pe Mirador de San Nicolas

    Ziua 4: Granada - Cordoba

    Dimineata te vei indrepta catre Cordoba.

    Ziua 5: Cordoba

    Marea atractie a Cordobei este fabuloasa La Mezquita, moschee - catedrala ridicata acum aproximativ 1200 de ani, una dintre cele mai grandioase din Europa Occidentala. Iti recomandam sa o iei la pas printre stradutele orasului pentru ai descoperi secretele. Alte obiective: cartierul Judeira, Podul Roman, Alcázar de los Reyes Cristianos si multe altele. 

    Ziua 6: Cordoba - Sevilia 

    Dimineata te vei indrepta catre Sevilia.

    Ziua 7: Sevilia

    Sevilia este capitala provinciei andaluze, un oras cu un farmec aparte ce adaposteste nenumarate monumente de patrimoniu. Catedrala de Santa María de la Sede este a treia catedrala gotica ca marime din lume, o adevarata capodopera arhitecturala. Iti mai recomandam: Turnurile Giralda si Torre del Oro, Real Alcazar de Sevilla, Plaza de Espana, Real Alcazar si multe altele. 

    Ziua 8: Sevilia - Plecare din Malaga

    Astazi te vei indrepta catre aeroportul din Malaga pentru zborul catre casa.

  • Invata cativa pansi de flamenco. Ar fi pacat sa nu intri in ritmurile spaniolilor in orasul unde s-a nascut Flamenco.

    Arunca harta si cutreiera strazile la intamplare! Cea mai mare satisfactie e atunci cand descoperi obiectivele turistice fara se le cauti, dupa ce intri in atmosfera orasului.  

    Savureaza fructele de mare, supa rece de rosii (gazpacho), aperitivele spaniole (tapas) si vinul dulce Sangria!  

    Cei care se afla in cautarea unor momente de liniste gasesc in Malaga gradini si parcuri care se spune ca ar fi cele mai frumoase din Spania si care le concureaza pe celelalte din Europa.

    Nu trebuie să rataÅ£i o plimbare în Puerto Banus, înconjurat de portul luxos cu uriaÅŸele sale iahturi,  restaurante ÅŸi magazine de lux.


    Vizitati Muzeul lui Picasso din Malaga, oraÅŸul în care s-a născut renumitul artist. Muzeul se află la scurtă distanţă de casa memorială ÅŸi expune unele dintre cele mai importante opere.


    Faceti o vizită la spectaculoasa peÅŸteră din Nerja - aici vei putea vedea podoabe din os sau unelte au fost folosite de locuitorii peÅŸterii în urmă cu zeci de mii de ani.



    • Parador de Granada

      Trebuie sa petreci macar o noapte in acest complex din Alhambra, in mijlocul gradinilor si fantanilor ce evoca un trecut cu reminiscente arabe si crestine! Fosta manastire , construita pe ruinele unui palat arab ( ale carui vestigii sunt conservate intr-o camera dedicata, din interiorul hotelului, Parador de Alhambra uimeste prin interioarele pline de farmec, care respira magie si mister. Seara, bucura-te de preparatele andaluze oferite de restaurantul hotelului, de muzica de chitara si vederea Alhambrei, iluminata de sute de faclii! 

      la cerere
    • Casas de la Juderia ( Sevilia)

      Imediat ce vei trece pragul, vei pasi intr-o alta Sevilie! Complexul e format din 27 de case apartinand vechiului Cartier Evreiesc, conectate prin verande si pasaje. Casas de la Juderia, situat in inima orasului, e cea mai buna reprezentare a farmecului sau - vestigii antice, statuete romane, amfore, mobila originala sunt raspandite in toate camerele, asa ca te vei simti ca intr-o poveste! Seara, rataceste-te pe aleile care leaga cele 27 de cladiri si imagineaza-ti cine a trecut, acum sute de ani, pe aici! 

      la cerere
  • Bucataria spaniola este alcatuita dintr-o mare varietate de feluri de mancare, varietate datorata diferentelor de geografie, cultura si clima dintre regiunile acestei tari. Istoria bogata a Spaniei, si influentele culturale au dus la nasterea unei bucatari unice cu litreralmente mii de retete si arome. Radacinile ei sunt mediteraneene iar pestele si fructele de mare sunt ingrediente de baza.

    Printre felurile traditionale se numara: tapas, tortilla, churro – produs de patiserie prajit in ulei absolut delicios, turron – un desert cu migdale si miere.

cum ajungi acolo

Ai zboruri directe pe Malaga, cu companii low cost. Iti recomandam sa inchiriezi o masina din aeroport, pentru a putea explora Andaluzia in ritmul tau! 

Travel Tips

Daca vremea e insorita, uita de masina si alege bicicleta ca mijloc de transport. Vei gasi centre de inchiriere la tot pasul, iar aleile si parcurile din oras vor fi mult mai frumoase vazute pe doua roti.

Ca sa intelegi cat mai bine aspectele traditional-specifice ale acestei zone, ar trebui sa degusti (cu prudenta!) bautura traditionala, Sangria.