Circuit Emiratele Arabe Unite 8 zile - Descopera Dubai si Abu Dhabi
  • Travel Tips te invita sa descoperi doua dintre cele mai cosmopolite orase ale lumii: Dubai si Abu Dhabi.

    Nu te vei plictisi nicio clipa - fiecare zi inseamna o noua aventura: distractie dezlantuita la  Wild Wadi Waterpark, o experienta incarcata de adrenalina cu cel mai rapid roller coaster din lume la  Ferrari World si o vizita la Ski Dubai.

    Nu trebuie sa-ti aduci schiurile de acasa - ti-am rezervat deja echipamentul! Asa ca, pune-ti casca si avanta-te pe singura partie de schi interioara. Sau construieste un om de zapada, desi afara sunt 30 de grade!

    Itinerar detaliat:

    Ziua 1: Sosire in Dubai

    Dupa ce vei ateriza pe aeroportul din Dubai vei fi intampinat de partenerii nostri locali si transferat la hotel.

    Mese incluse: -

    Ziua 2: Tur Dubai

    Dupa micul dejun, ghidul nostru te va prelua pentru un tur al fascinantului Dubai, din care nu poate lipsi o vizita la Moscheea Jumeirah. Vei trece pe langa plaja publica Jumeirah si pe langa faimosul hotel Burj al Arab. Vei continua cu o vizita Muzeul Dubai, muzeu subteran situat in incinta Fortului Al Fahidi. Turul se incheie cu o vizita la o piata locala de unde iti vei putea achizitiona suveniruri pentru cei dragi.

    Mese incluse: mic dejun

    Ziua 3: Tur Desert Safari

    Astazi vei face safari in desert urmand ca spre seara sa servesti o cina traditionala alaturi de beduini. Dupa cina copiasa vei fi transferat la hotel.

    Mese incluse: mic dejun, cina

    Ziua 4: Tur la Snow Park si Mall of Emirates

    Azi vei fi transferat la Mall of the Emirates, unde shopping-ul capata o noua dimensiune - aici te asteapta 520 de magazine, 14 Sali de cinema, 85 de restaurante si prima partie de schi interioara!  

    La Ski Dubai te poti avanta pe snowboard, schiuri , sanie sau patine si nu trebuie sa-ti iei echipamentul de –acasa, pentru ca poti inchiria totul de aici.

    Mese incluse: mic dejun

    Ziua 5: Tur Abu Dhabi

    Dupa micul dejun vei face un tur al emiratului Abu Dhabi. Vei fi uimit de Marea Moschee, o silueta inedita in  peisajul de zgarie-nori al Capitalei Emiratelor, a treia moschee ca dimensiuni in lume.Vei continua cu o vizita la un centru de artizanat.

    Urmatoarea oprire este la Ferrari World - unde pasiunea, performanta si inovatia se intalnesc intr-o experienta de neuitat. Incearca “ Formula Rossa”, cel mai rapid roller coaster din lume, care atinge viteze de peste 240 km/h.

    Spre seara vei fi transferat la hotelul din Dubai.

    Mese incluse: mic dejun

    Ziua 6: Tur Wild Wadi Waterpark

     Dupa micul dejun, te asteapta o zi activa la cel mai modern Aquapark. Situat intre Burj Al Arab si plaja Jumeirah, Wild Wadi inseamna 48 000 de metri patrati de distractie si nu mai putin de 23 de trasee pe care le poti parcurge inotand, o piscina cu valuri si o cascada inalta de 18 metri.

    Mese incluse: mic dejun

    Ziua 7: Dubai

    Astazi iti vei petrece timpul dupa bunul plac.

    Mese incluse: mic dejun

    Ziua 8: Plecare din Dubai

    Dupa micul dejun vei fi transferat la aeroport pentru zborul catre casa.

    Mese incluse: mic dejun

  • Panorama ce se asterne in fata ta atunci cand avionul aterizeaza iti taie rasuflarea. Zgarie-nori, linii de coasta stralucitoare, desert fara sfarsit; Dubai te va cuceri inainte sa pasesti pe meleagurile sale.

    Cand vei ajunge aici, vei intelege ca panorama superba de la inaltime e o nimica toata pe langa frumusetea orasului. 

    Dubai este un oras al superlativelor: cel mai rapid, cel mai mare, cel mai inalt, cel mai intins, cel mai intens.

    Toate obiectivele turistice ale orasului sunt impartite in “Vechiul Dubai“ si “Modernul Dubai“, iar diferenta intre ce este vechi si ce este nou in oras este uriasa. 

  • Urmareste fantanile dansatoare de la Dubai Mall.  Lumina, muzica, apa - copiii vor fi impresionati!

     

    Viziteaza Bazarul din Deira – departe de atmosfera marilor bazaruri din zona, acest loc e singurul care iti sugereaza ca orasul se afla in Orientul Apropiat.

    • Hotel Ja Jebel Ali Beach

      Cu 231 de camere si aparatmente cu vedere la mare, o zona privata de marina si inconjurat de un parc urias, Ja Jebel Ali e alegerea perfecta pentru o vacanta cu familia. Pe langa plaja cu palmieri, centrul spa si cele doua piscine, dispune de cateva restaurante, facilitati sportive si cluburi pentru copii. 

      la cerere
  • Indiferent ce cauti : sushi, mancare italiana, fish& chips sau haute cuisine, le poti gasi pe toate fara probleme in Emiratele Arabe Unite. Turistii au la dispozitie o gama larga de restaurante  de toate felurile si multi bucatari celebri si-au lansat propriile branduri aici. Oferta din supermarketuri este cel putin la fel de larga ca cea din Australia, Statele Unite si Marea Britanie, iar restaurantele hotelurilor servesc atat mancare traditionala araba, cat si preparate europene.

    De retinut ar fi restaurantele cu specific arab, persan, indian sau pakistanez – majoritatea sunt fantastice – mai ales in Deira si Bur Dubai.

    Nu se poate vorbi, asadar, de o bucatarie traditionala a Emiratelor - dintre locuitori, peste 80% sunt expati indieni, pakistanezi si filipinezi, de aceea, influentele asupra preparatelor sunt preponderent asiatice. Totusi, exista cateva feluri prezente in toate meniurile cu specific arab, care s-au pastrat aproape neschimbate, si anume : humusul, tabbouleh, ghuzi (friptura de miel cu orez si nuci), warak enab (asemanatoare cu sarmalele in foi de vita), khameer si chebab (servite la micul dejun, insotite de oua), falafel si lugaimat (galuste de aluat servite cu un sirop consistent) .

    Toate Emiratele – cu exceptia Sharjah – permit consumul bauturilor alcoolice de catre non- Musulmani, in zonele special amenajate, adica in restaurantele sau barurile hotelurilor. E illegal sa bei alcool pe strada sau sa cumperi alcool de la un cetatean din Emirate. Musulmanii nu mananca porc – de aceea carnea de porc e aproape imposibil de gasit . Atunci cand apare, totusi, prin magazine sau in cadrul bufetelor hotelurilor, e delimitata de celelalte preparate si etichetata foarte vizibil.

    In timpul Ramadanului, consumul de alcool sau mancare si fumatul sunt interzise, pe toata durata zilei, in spatiile publice. In ultimii ani, regulile s-au inasprit, iar pedepsele sunt drastice ( de la 2000 – 2500 de Dirhami pana la doua luni de inchisoare) 

     

cum ajungi acolo

Ai zboruri zilnice directe, operate de Tarom, Fly Dubai si Wizzair si zboruri cu escala, prin Istanbul. 

Viza de Dubai se obtine acum pe aeroport - insa verifica valabilitea pasaportului. Retine ca, in Dubai, accesul cu pasaport temporar nu este intotdeauna permis. 

Travel Tips

Daca ajungi in Dubai in ianuarie, asteapta-te la reduceri, cu ocazia Festivalului de Shopping! Adesea, electronicele au preturi mult mai mici decat in Europa. Nu uita sa-ti iei acumulatorul de voiaj - prizele sunt pe sitem britanic, cu trei pini.