Gradinile Suspendate din Marqueyssac
  • Vei fi captivat de la prima vedere - gradina, parca sculptata, iti taie respiratia!

    Dordogne este faimos pentru castelele sale, fiind supranumit si Tara celor o mie de castele. Iar gradinile suspendate din aceasta zona ascund o istorie interesanta ce merita sa fie descoperita.

    Una dintre cele mai surprinzatoare gradini - poate chiar unul dintre cele mai interesante locuri de pe Pamant se afla in Vezac, in regiunea Dordogne din Franta: gradinile Marqueyssac. Pe domeniul lor este inclusa si o imensa padure de chiparos salbatic.

    De acest tinut minunat au grija, surprinzator, doar patru gradinari. Aceasta include peste 15.000 de arbusti, foisoare, roci, apa, iarba, poieni, cabane din piata, un sens giratoriu, o capela gotica si un loc de joaca pentru copii. Fa o vizita la Castelul Marqueyssac.

    Acest castel, impreuna cu gradinile cu acelasi nume sunt amplasate pe un deal, cu vederi impresionante catre alte doua castele din zona: Castelnaud si rivalul sau feroce, Beynac, precum si satele medievale de-a lungul raului Dordogne.

    Aceasta gradina merita tot timpul din lume, asa ca nu te grabi, ia-o la pas si descoper-o in toata splendoarea sa. 

    La sfarsit, bucura-te de un picnic relaxant la poalele castelului Marqueyssac, admirand Castelul Beynac in departare – loc de filmare pentru numeroase filme, printre care si capodopera luiLuc Besson - Ioana D'Arc!

    Satul Beynac, situat la poalele castelului a deservit, de asemenea, drept locatie pentru filmul Chocolat, de Lasse Hallström, in anul 2000.

  • Deasupra raului Dordogne, in vestul Frantei, castelul Marqueyssac troneaza peste una dintre cele mai frumoase “jardin à la française”.

    O combinatie de peste 150 000 de arbusti de buxus, pini, tei si vegetatie mediteraneana, gradina este o mostenire a stilului elegant promovat de André Le Nôtre, arhitectul peisagist al Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea.

    Situate pe marginea unei faleze calcaroase, gradinile se deschid spre o panorama superba a vaii, de la o inaltime de 130 de metri fata de raul Dordogne.

    De la resedinta nobiliara la gradina deschisa turistilor, domeniul Marqueyssac a fost ales pe lista celor mai frumoase parcuri si gradini franceze in anul 1998 si este vizitabil atat ziua, cat si noaptea, cand este decorat cu zeci de mii de lumanari, creand o atmosfera feerica, in ton cu romantismul perioadei in care a fost amenajat. 

  • Viziteaza gradinile fie impreuna cu copiii si familia – aici vei gasi numeroase locuri special amenajate pentru cei mici, precum si casute in copac, fie cu persoana iubita – fiind decorul perfect pentru o declaratie de dragoste neconventionala, dar plina de stil!

    • Le Vieux Logis

      Patrundeti intr-o atmosfera plina de farmec si eleganta! Le Vieux Logis - membru Relais & ChaÌ‚teaux, este o locuinta administrata de familia Giraudel, amplasata pe un domeniu unde, pe vremuri, se cultiva tutun. Dispune de un restaurant gastronomic care a fost distins cu o stea Michelin.

      la cerere
    • Hôtel Château De Salles

      Résidence du Château de Salles e situata pe malul Raului Eyre. Domeniul masoara 54 de hectare, iar cele 113 vile sunt raspandite pe intreaga sa suprafata - chiar si in cele mai toride veri, va puteti bucura de racoarea parcului, in gradina sau pe balconul vilelor. Domeniul dispune de terenuri de tenis, piscine si facilitati pentru copii. 

      la cerere
    • Chateau Raysse

      Situat in Périgord,aproape de Raul Dordogne, Chateau Raysse e o splendida constructie medievala, finalizata in secolul al 16-lea. Domeniul castelului masoara 12 hectare, iar pe suprafata lui se afla trei proprietati care pot fi inchiriate si doua piscine. Inconjurat de pajisti, arbori seculari si natura doar partial imblanzita de mana omului, Raysse ofera, pe langa stil, eleganta si confort, numeroase optiuni de distractie pentru familii - caprioarele care zburda in libertate prin parcurile castelului, impreuna cu magarusii Vanille si Chocolat vor fi cu siguranta preferatii copiilor! 

      la cerere
  • Gastronomia este mai mult decat o simpla activitate in aceasta zona - e una dintre preocuparile principale! 

    La fel cum verdele stralucitor caracterizeaza peisajul, uleiul de masline domina meniul, completat de usturoi si numeroase ierburi aromatice.

    Sosul special de aioli este folosit in orice combinatie posibila, alaturi de o selectie specifica de ierburi aromatice si condimente.

    Placerea culinara a francezilor este cea mai vizibila in pietele locale si magazinele stradale. Aici gasesti tot ce iti vei putea dori: de la branza, legume, paine, pana la fructe si preparate traditionale, toate proaspete si pline de savoare.

    Sa nu uitam ca suntem in Franta, prin urmare branza este nelipsita si se serveste de obicei la finalul mesei. Ai de ales din cateva sute de tipuri de branza disponibile- probabil, nu ti-ar ajunge un an intreg ca sa te bucuri de toate-dar ti le recomandam in special pe cele din lapte de oaie si capra.

cum ajungi acolo

Cel mai simplu ajungi cu avionul - exista zboruri cu escala pana la Toulouse sau Bordeaux.

De aici va trebui sa inchiriezi o masina, care iti va oferi mai multa mobilitate pe parcursul calatoriei - nu uita ca, pentru inchirierea auto, vei avea nevoie de o carte de credit internationala ! 

Travel Tips

Nu rata o plimbare in gradina pe timpul noptii - la inserat, Gradinile sunt scaldate in lumina lumanarilor, iar decorul feeric este perfect pentru o plimbare romantica! 

Gradinile Marqueyssac nu sunt singurele care merita vizitate, odata ajuns in Dordogne. La mai putin de 20 km se afla si Gradinile Conty, Bourlie si Albarede, iar la doar 10 km distanta poti vedea satele Beynac, Belves si Roque Gageac, considerate unele dintre cele mai pitoresti din Franta!