O vacanta, 3 destinatii: Atena, Santorini, Mykonos
  • Descopera Grecia intr-un circuit de 7 nopti. Vei vizita Atena – orasul zeilor cu atractiile ei ce respire istorie, Santorini – insula romantica si plajele sale vulcanice si Mykonos – insula unde distractia e la ea acasa. 

     
    Atena – orasul zeilor

    Faimoasele Acropole, incununate de templul Pantheonului se ridica deasupra orasului. Astazi, capital Greciei se defineste ca fiind un oras cosmopolit, elegant, stilat. Dovada stau restaurantele noi, magazinele si hotelurile modernizate ce sunt intr-o continua crestere. Vei fi impresionat de strazile vibrante ale orasului, precum si de stilul de viata relaxant, unde localnicii isi fac timp pentru a savura o cafea ore intregi si pentru a se distra in numeroasele cluburi de noapte existente aici, mult dupa ce restul Europei  a stins lumina.

    Atenienii sunt extrem de patrioti, iar multi dintre ei nu si-ar imagina viata in alta parte.
    Desi Atena este intr-o continua transformare, simbolurile ce amintesc de istoria acestei tari s-au pastrat, asa ca nu rata: 

    Teatrul lui Dionysos – una dintre cele mai vechi atractii de acest gen din lume

    Ruinele Templului lui Zeus – iti vei face o idee in  ceea ce priveste grandoarea arhitectonica a lacasurilor de cult

    Vechea Agora – locul de intalnire al cetatenilor Atenei antice

    Teatrul Antic (Odeon) – grandios, bine- conservat, utilizat astazi pentru tot diverse reprezentatii. 

     
    Aici, vei sta la Hotel Titania, un hotel modern de 4* ce iti va face sederea in Atena mult mai placuta.

     


    Santorini – insula indragostitilor


    Cauta romantismul pierdut! 

    Aici e locul ideal pentu a fugi de rutina zilnica si obositoare. Santorini este cel mai cautat loc pentru o escapada romantica. O excursie la Santorini impreuna cu jumatatea ta este un vis pentru orice indragostit, iar sarutarile sub celebrul apus din Santorini vor ramane in mintea si sufletul tuturor.

    Exploreaza orasele de pe insula!

    Firá este un oras pitoresc si este capitala insulei. Situat pe dealul Caldera, orasul pare a fi un tablou minunat.

    Alte orase ce merita vizitate sunt: Oia, Akrotiri si Messa Vouno cu faimoasele lor situri arheologice, Pýrgos, Karterádes, Emporió, Ammoúdi, Finikiá, Períssa, Perívolos, Megalohóri, Kamári, Messariá si Monólithos – unele dintre ele fiind inconjurate de podgorii vaste, altele ofera vederi uimitoare peste Marea Egee. 

    O vizita in Santorini este o experienta culinara desavarsita, deoarece insula este un paradis culinar in sine!

    Rasfata-ti papilele gustative cu produse celebre, cum ar fi: rosii cherry, vinete albe, capere si numeroase tipuri de branza din capra proaspat preparate pe insula, toate acompaniate de un pahar cu vin exceptional obtinut din struguri cultivati in solul vulcanic al insulei. 

    Assyrtiko, Athyri, Aidani, Mantilaria și Mavrotragano sunt doar cateva dintre soiurile distinctive pe care le puteti gusta la fabricile de vin de pe insula (unele dintre ele fiind si muzee), sau la restaurante.


    Viziteaza plajele vulcanice de pe insula!

    Santorini, cel mai tanar pamant vulcanic din Mediterana de EST, ascunde numeroase plaje cu nisip alb, rosu sau negru sau pietre vulcanice, formatiuni de roca spectaculoase si peisaje impresionante. 
    In Santorini vei sta la Hotel Kallisti Thera, un hotel de 4* absolute fabulous.

     


    Mykonos – insula activa

    Un loc fermecator, plin de distractie, cosmopolit si relaxant. Insula este un paradis pentru iubitorii de sporturi acvatice – nu degeaba a fost supranumita Insula Vanturilor.

    Exista o mare varietate de plaje perfecte pentru windsurfing, insa, cu toate acestea, plajele mai izolate par a fi cele mai cautate. 

    Alege dintre Korfos, Ftelia, Meyáli Ammos si Kalafatis, unde poti lua lectii de surf, sau joaca tenis si golf la Ayios Stefanos, volei pe plaja la Ayia Anna sau parasutism la Elias au Kalafatis.
    In Mykonos, propunem ca si cazare Hotel Pelican Bay Art – aici vei fi inspirat de privelistea din camera cu vedere la mare.

  • Un punct de confluenta a noptilor fierbinti, a produselor culinare de excepte, a pasiunii mediteraneene si a legendelor mitice, Grecia este o destinatie pe cat de fascinanta pe atat de incantatoare, fie ca este vorba despre plajele sale faimoase, fie despre relictele sale antice.

    Centrele urbane ale Greciei sunt gazdele catorva din cele mai valoroase si mai apreciate elemente de arhitectura antica si medievala - asa cum este Partenonul din marmura alba al Atenei, bisericile bizantine din Salonic - si decorul istoric al celor mai vechi povesti din mitologia universala.

    Pe litoral se gasesc plaje aglomerate, impanzite de umbrele cochete de soare si golfulete izolate scaldate de apele turcoaz ale marii.

  • Fa precum localnicii si recupereaza-ti energia intr-un somn linistitor de dupa-amiaza, in ziua in care dimineata ti-o petreci pe plaja, dupa ce toata noaptea ai petrecut intr-unul din cluburi, baruri, concerte in aer liber pe plaja, direct sub cerul liber.

    Poti sa-i numesti narcisisti pentru că se lauda cu modul lor de viata, dar grecii stiu foarte bine ce inseamna distractia.

     


    Pentru o priveliste panoramica spectaculoasa, urca la pas pe dealul Lycabettus, pornind din elegantul cartier Kolonaki, iar de sus poti vedea orasul, cu magnificele sale vestigii, portul Pireu, Marea Mediterana…

  • Pregatita din fabuloasele produse mediteraneene, cu ajutorul condimentelor locale si faimosul ulei de masline grecesc, bucataria greaca inseamna mai mult decat musaca sau kebab, asa cum atestă multitudinea de taverne raspandite in zonele turistice importante - salate cu rodii sau ansoa, caserole delicioase ce combina carnea de porc si prunele si vestitele fructe de mare servite in arome neasteptate, precum vinete sau chimen dulce.

    Cateva dintre vinuri se ridica la inaltimea produselor culinare pe care le insotesc.

cum ajungi acolo

Cu avionul pana in Atena.

Travel Tips

Folosind Atena ca punct de pornire, poti intreprinde calatorii de explorare, pe mare sau pe uscat: excursii spre asezari cu origini antice, precum Olympia, Mycene sau Corint.


Cafenelele din strada alcatuiesc una dintre cele mai tipice privelisti ale capitalei grecesti - si ale mai tuturor oraselor grecesti, ba chiar ale multor orase mediteraneene, in general. Nu rata o siesta intr-o dupa-amiaza insorita.